Wednesday, December 22, 2010

kekanda adinda

assalamualaikum..

keyy..da 2 arie aku x de mood nak on9 coz dmam...so mlas nak buka lappy nie...erm skank nie kat umah bz nak wat persiapan pertunangan akak aku...
seronok je aku tgk.. :)


keyy suma dijemput la erk datang umah aku 25.12 nie...yyeeeyee...akak aku nie nak tunang ngn orang pahang..diorang rancang nak kawen bulan 6 nie...elok la 2 akak aku nie nurse then bkl abg ipar aku lak TUDM..

so dengan xsengaja nyer ak pown google la tips untuk kekalkan hubungan so dlm banyak-banyak tue aku pilih beberapa tips nie.. :


 1. TIGA PERKATAAN AJAIB

Mudah. Hanya 3 perkataan mampu membuatkan pasangan anda rasa dihargai. I Love You.. jangan terlalu berkira untuk mengungkapkannya saban hari tanpa perlu menantikan si dia terlebih dahulu mengucapkannya.


2. HAYATI HUBUNGAN ANDA
Meskipun hubungan anda telah lama, anda masih perlu menghargai dan menghayati hubungan anda seperti baru bermula.

 3. JANGAN TERLALU ROMANTIS
Romantis perlu dalam perhubungan namun janganlah berlebih-lebih sehingga merimaskan pasangan anda. Bimbang nanti bila sudah berumatangga, romantis ke mana, si dia ke mana.. Habis idea katakan..

 4. PEKA DAN SENSITIF
Sensitif dan peka terhadap apa juga perubahan si dia. Mungkin si dia tidak meluahkannya dan mengharapkan keprihatinan anda. Selesaikan apa sahaja masalah bersama dan sentiasa ada disisinya bila diperlukan.
 
5. BIARKAN CABARAN DAN DUGAAN DATANG
Ada yang berkata, hubungan tambah manis selepas berjaya melewati pelbagai dugaan dalam percintaan mahupun alam berumahtangga. Itu akan membuatkan kita lebih mengenali pasangan. Jangan pula cepat melatah dan jadikannya sebagai masalah besar.
 

 

4 comments:

  1. oh congratulation!! tak lama lgi dpt lagi la anak sedara..

    ReplyDelete
  2. k.ngah..
    yg 2 lmbat lagi..tngu kak aku yg 2nd lak..huhu

    ReplyDelete